Србија

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО ВУЧИЋ! Очекујемо велика потписивања: „ТО СУ ВЕЛИКЕ СТВАРИ ЗА НАШУ ЗЕМЉУ“

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић присуствовује данас церемонији отварања деонице Нови Београд – Сурчин ауто-пута „Милош Велики“.

Председник је истакао да су сада сви навикли на добре путеве. Истакао је и колико је смањен број удеса на путу до Чачка – од када је вожња Ибарском магистралом замењена ауто-путем Милош Велики.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Све је много ближе сада за људе који иду из Новог Београда, Земуна… Сви људи имају сада веома лаган приступ – излаз на Милош Велики, то су велике ствари за нашу земљу – рекао је Вучић.

Каже да ће сада сви ићи обилазницом, па и он када иде код родитеља у Јајинце.

– Ово некима за 20 минута скраћује пут до Чачка. Није мала ствар – наводи Вучић.

До Бубањ потока је бити до јуна месеца, каже Вучић.

– Очекујемо велика потписивања, идемо у велике нове инвестиције и путеве, јер за то не можете добити значајну подршку споља.

Нама предстоје велика отварања ове године, истиче Вучић.

– Обилазница око Београда, пре Руме, идемо на отварање 5,5, км преко Мерошине ка Прокупљу, Грачаници, онда отварамо важну деоницу за људе Рума-Шабац – навео је председник.

Остаје још Паковраће-Пожега, како Вучић каже, жила куцавица целе Западне Србије. Убрзо се завршава и Кузмин-Сремска Рача.

Навео је да нас очекује потписивање много важних потписивања уговора по питању изградње обилазница.

– Ми градимо пропорционално својој величини највише брзих саобраћајница у целој Европи, а чак нисма сигуран да је само пропорционално својој величини. Стара кинеска пословица каже „Ако желиш да будеш имоћан прво гради путеве“. Путеви су ти који ти доносе предност, срећу и напредак. Путеви су ти који доводе инвеститоре, без путева нико неће да дође – навео је Вучић.

Истиче да су за нас ово ствари од кључној значаја, резултати који остају иза нас.

– Ја мислим да је добро урађена и дренажа и све – рекао је председник.

Истиче да постоје и пешачка и бициклистичка стаза. Показао је и локацију на којој ће ускоро бити национални стадион и Ескпо центар, нови сајам, како каже потпуно нови центар града.

– Када градитета да вам расте БДП, и то значи да можете да повећавате плате и пензије, када то стане, као што је стало 2005, онда вам је јасно да више ништа не можете ни да финансирате – рекао је Вучић и истакао да је Србија цео уговор платила из буџета.

 

 

 

 

 

 

Извор: Новости.рс

Ознаке