Србија

Упаљен метеоларам на територији читаве Србије

У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно, мало свежије, местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином, саопштио је РХМЗ.

После подне на северу, а увече и током ноћи и у осталим крајевима очекује се постепени престанак падавина и разведравање.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дуваће слаб и умерен ветар, на северу, истоку и у планинским пределима јак, северозападни, а само још ујутру на југозападу и југу умерен јужних праваца.

Најнижа температура ће се кретати од осам до 11 степени, а највиша дневна од 13 до 18 степени.

У Београду ће бити умерено до потпуно облачно, мало свежије, повремено са кишом и локалним пљусковима. Дуваће слаб и умерен ветар, северозападни. Најнижа температура ће бити око 11 степени, а највиша дневна око 14 степени.

Због кише и грмљавине, на целој територији Србије, упаљен је жути метео аларм што значи да време може бити потенцијално опасно.

Снег

У понеделјак облачно са кишом, а у централним, јужним и источним крајевима Србије и са великом количином падавина од 20 до 40 мм за 24х, локално и више.

У понеделјак и уторак у планинским пределима југозападне, јужне и источне Србије се очекује снег и нови снежни покривач висине од 15 до 20 цм, а у нижим пределима мањи снежни покривач висине од 5 до 10цм“, наводи се у упозорењу РХМЗ.

Време наредних дана

Променлјиво облачно и мало топлије биће сутра, понегде са кишом или краткотрајним плјусковима праћеним грмлјавином.

У понеделјак претежно облачно, хладно и ветровито, на северу суво, а у осталом делу са кишом, на планинама са снегом. У централним, јужним и источним крајевима Србије локално и са великом количином падавина, од 20 до 40мм кише за 24х, понегде и више. Увече и у току ноћи снег се очекује и у нижим пределима западне, централне и јужне Србије.

У уторак претежно облачно и хладно, на северозападу суво, у осталим крајевима са суснежицом и снегом. У понеделјак и уторак се у планинским пределима очекује од 15 до 20 цм, а у нижим пределима централне, јужне и источне Србије од 5 до 10 цм снега. Од среде јутра хладна са слабим, а при тлу локално и умереним мразем. У току дана променлјиво облачно, у већини крајева суво и мало топлије, док се падавине очекују само још у среду понегде на југу и југоистоку Србије“, најавио је РХМЗ.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс