Свет

ТОНЕ БРОД СА 400 ЉУДИ! КАПЕТАН НЕСТАО, ЛАЂА ОСТАЛА И БЕЗ ГОРИВА!

Вода је почела да продире у брод са око 400 људи, који без контроле плута између Малте и Либије, саоштила је данас служба за подршку „Аларм фоун“.

Ова служба је на Твитеру навела да је добила позив за помоћ са брода, који је кренуо из Тобрука у Либији прошле ноћи и да су о томе обавештене власти.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је навео Ројтерс, брод је остао без горива, а потпалубље је било пуно воде, док капетана нема и нико не може да управља бродом.

Људи на броду су почели да паниче, а неки од њих су добили медицинску помоћ, преноси Ројтерс.

„Аларм фоун“ истиче да брод тражи Малтешка служба спашавања (САР). Немачка невладина организација Си-воч интернешнл је на Твитеру написала да је на Медитерану тражила бродове којима је потребна помоћ, укључујући и брод који плута без контроле.

Друга немачка невладина организација Џермани Рескјушип саопштила је да су се најмање 23 мигранта утопила у Медитерану када су доживели бродолом.

Додали су да су пронашли 25 особа у мору током спасилачке акције, али да су успели да извуку 22 преживеле особе и два тела. Међутим, Рескјушип је додао да је њиховој посади речено да се око 20 утопило.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир/Информер

Ознаке