Србија

УЖАС НА ЈУГУ СРБИЈЕ: Девојчица силована у Приштини?

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Косовска полиција је одбила да коментарише случај.

Није прошло ни годину дана од другог силовања малолетнице која је силована са својих 11 година у Приштини, а злочин се наводно поновио, јавила је у петак Радио-телевизија Косова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овога пута наводни злочин десио се у прихватилишту. Према наводима емисије, починилац је друга малолетна особа, смештена у истом прихватилишту.

– Тужилац за малолетнике Основног тужилаштва у Ђаковици је 16. маја донео решење о покретању припремног поступка против малолетног лица, због основане сумње да је извршио кривично дело силовање из члана 227. ст. 7. у вези са ставом 1. Кривичног законика Републике Косово, које је дело извршено против другог малолетника који је био смештен у прихватилишту – наводи се у потврди путем мејла Основног тужилаштва у Приштини за емисију Удхеве на РТК, преноси Лајми.

Тужилац је потврдио наводе да је девојчица поново силована. Косовска полиција је одбила да коментарише случај. Али су потврдили да су покренули поступак за кривично дело силовање. Министарство унутрашњих послова, додају, такође није хтело да се изјасни.

Извор: Srbija Danas