Србија

БУКНУО ШУМСКИ ПОЖАР КОД ПИРОТА! Ватрогасци се боре са ВАТРЕНОМ СТИХИЈОМ – ова села су УГРОЖЕНА!

Ватрогасци из Пирота увелико се боре са ватреном стихијом чији дим се простире километрима унаоколо.

Надомак Пирота, у атарима села Држина, Петровац и Присјан, данас касно по подне избио је шумски пожар на веома неприступачном терену. Како Тањуг сазнаје, ватрогасци из Пирота увелико се боре са ватреном стихијом чији дим се простире километрима унаоколо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У најтоплијем делу године у пиротском крају избија на десетине пожара у пољу, упркос апелима и агронома, ватрогасаца и МУП-а да паљење стрњике може имати несагледиве последице.

Како је данас саопштила пиротска полиција, од почетка године, на подручју за које је надлежно Одељење за ванредне ситуације у Пироту, евидентирано је укупно 186 пожара, од којих 108 на отвореном, док су у истом периоду претходне године евидентирана укупно 382 пожара, од којих 280 на отвореном.

За непоштовање одредби Закона о заштити од пожара, којом се забрањује ложење ватре у шуми и на удаљености 200 метара од ивице шуме, за физичка лица предвиђене казне од 10.000 до 50.000 динара, док казне за спаљивање остатака стрних усева, биљних остатака и смећа за физичка лица износе 10.000 динара, а за правна од 300.000 до милион динара-наводе из МУП-а.

Извор: Република