Србија

ПРАВИЋЕ ХАОС ПО СРБИЈИ: Стиже хладни фронт, доноси ГРАД, ПЉУСКОВЕ и ОРКАНСКИ ВЕТАР, температура пада за 15 степени

Фото: Инстаграм принтскрин

У ноћи између уторка и среде у Србију стиже хладни фронт због којег ће у доћи до нагле промене времена праћене непогодама. Температура ће опасти за чак 15 степени, а уз то Србију ће поново погодити јако невреме – пљусак, град и ветар орканске јачине.

Екстремно топло, па хладно време у Србији

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас је РХМЗ издао упозорење за целу Србију на изузетно високе температуре до 40 степени у централној и јужној Србији. Међутим, већ у вечерњим сатима и током ноћи стиже хладни фронт, нагло захлађење, које ће сутра условити наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином. Пад температуре биће осетан, и то чак за 15 степени.

– У среду ујутру и пре подне ће се проширити на западне и централне, а сутра после подне и на остале пределе Србије. У зони јаких грмљавинских процеса очекује се велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достити и ударе орканске јачине изнад 28 метара у секунди – наводе из РХМЗ у времеснкој прогнози.

При проласку хладног фронта правац дувања ветра се мења у смеру казаљке на сату на северној Земљиној хемисфери, и обрнуто од казаљке на сату на јужној хемисфери.

Београд на удару новог невремена

РХМЗ је издао упозорење и за подручје Београда на наглу промену времена у ноћи између уторка и среде, али и током сутрашњег дана.

– Према прогнози РХМЗ у престоници се поред пада температуре може очекивати наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином. Сутра ујутру овај нагли пад температуре условиће локално и јаке грмљавинске процесе па се може очекивати велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине изнад 28 метара по секунди – наводе у РХМЗ.

Извор: Блиц