Србија

НОВО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ! ХЛАДНИ ТАЛАС СТИГАО У СРБИЈУ! Стижу пљускови, град и оркански ветар у ове делове земље

Фото: Инстаграм принтскрин

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре (у већини места за 10 до 15 степени) током ноћи захватиће северне, у среду ујутру и пре подне ће се проширити и на западне и централне, а сутра после подне и на остале пределе Србије, наводи се у најановијем упозорењу које је издао Републички хидрометеоролошки завод.

У зони јаких грмљавинских процеса очекује се велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине, пише у упозорењу РХМЗ објављеном у 21.20 сати.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

РХМЗ је издао и упозорење за подручје Београда на наглу промену времена између уторка и среде.

Наоблачење са кишом, пљусковима, грмљавином и падом температуре у току ноћи и сутра ујутру условиће локално и јаке грмљавинске процесе па се може очекивати велика количина падавина за кратак временски период, град, као и олујни ветар, који краткотрајно може достизати и ударе орканске јачине.

Према најави метеоролога , дневна температура ће сутра бити у паду, у већини места за 10 до 15 степени у односу на данашњи дан, и кретаће се од 22 на северу до 32 степена на југоистоку.

Извор: Нова