Србија

ДА ЛИ ЋЕ БИТИ РЕШЕНА КЉУЧНА МИСТЕРИЈА? Ово су питања на која данас одговара дечак-убица

Дечак-убица (14), осумњичен за масакр у Основној школи „Владислав Рибникар“, тренутно је на испитивању је на Клиници за неурологију и психијатрију за децу и омладину по налогу Вишег јавног тужилаштва, а сведочи у поступку који се води против његовог оца, Владимира Кецмановића којем се на терет ставља тешко дело против опште сигурности.

Уколико буде одговорио на сва питања, можда ће се разотркити једна од кључних мистерија у овом стравичном злочину, а то је начин на који је дечак дошао у посед оружја свог оца којим је извршио масакр.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се незванично сазнаје, 5 питања на које треба да одговори су:

Да ли га је отац малтретирао?
Какав је био однос у породици, између, мајке, оца и сестре?
Да ли га је отац водио у стрељану?
Да ли га је учио да пуца?
Да ли му је дао шифру сефа са оружјем?

Сумња се да је Владимир Кецмановић оружје држао непрописано, као и то да је обучавао сина како да рукује истим.

Оцу дечака забрањено располагање имовином

Владимиру Кецмановићу, оцу дечака који је осумњичен за масовно убиство у Основној школи „Владислав Рибникар“, Виши суд у Београду привремено је запленио имовину да не би могао да продаје то што има, што је урађено на предлог оштећених.

Наиме, судија за претходни поступак Вишег суда у Београду је донео решење којим је усвојио предлог оштећених С.С.Ч., Б.А., М.М., И.Б., Н.К., Д.Д., Б.А., А.А и Р.В.Ј. за одређивање привремених мера обезбеђења имовинскоправних захтева, па је окривљеном В.К. забрањено да располаже, отуђи и оптерети непокретности и покретне ствари чији је власник и то: стан у Београду, идеалне делова пословног простора у Београду и путничко моторно возило

Привремене мере могу трајати до правноснажног окончања кривичног поступка.

Извор: Телеграф.рс