Регион

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ВИКТОРА ОРБАНА: Мађарска се наоружава јер долазе времена…

Мађарска мора стално да тренира и наоружава се јер долазе времена када ће слабе нације нестати, а остаће само јаке, рекао је мађарски премијер Виктор Орбан на церемонији полагања заклетве дипломаца Националног универзитета за државну службу.

Он је напоменуо да се украјински сукоб одвија у суседству Мађарске, која је „епицентар подрхтавања светских темеља“, истовремено са југа мађарских граница „опседају хиљаде миграната“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Потребна нам је јака земља, јака влада, јака економија, јака војска и на крају, али не и најмање важно, јака служба за спровођење закона. Морамо да се обучимо и наоружамо. Постоје тренуци када ће слабе нације нестати, али јаке остаће. Стога сваки дан треба да јачамо наше линије одбране и службе за спровођење закона – рекао је Орбан.

Према његовим речима, и Мађарској су „потребни јаки људи, јер истина без снаге мало вреди!.

– Можемо рећи да је Мађарска данас једна од најбезбеднијих земаља у Европи , а можда и најбезбеднија. Можемо да будемо поносни на то и поносни смо на то – додао је он.

Раније је Орбан рекао да Будимпешта сада треба да повећа војне капацитете земље. Према његовим речима, само јака национална армија може да гарантује безбедност земље и да ће се Мађарска озбиљно усредсредити на јачање националне војске у наредној деценији, јер европске земље не могу да се ослањају само на САД у одбрани, пише РИА.

Извор: Информер