Србија

КОСТА ОТКРИО КАКО ЈЕ ДОБИО ЖЕЉУ ДА УБИЈА: Ево шта је рекао када су му показали слике убијених другова

Дечак (13), који је признао да је 3. маја пуцао у ОШ „Владислав Рибникар“, јуче је током испитивања, које је трајало четири сата, испричао да је идеју да пуца добио кад је гледао документарни филм у којем се помињало масовно убиство.

Подсетимо, како смо раније објавили, дечак-убица је готово свакодневно је помоћу гугла претраживао најмасовније убице широм света. Дечак је такође, гледао филмове и серије који приказују патњу породица убијених.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након тога је на интернету претраживао појмове на тему пуцњава и убистава, и анализирао шта су пуцачи радили и где су, условно речено, „грешили“ при извршењу својих ужасних злочина.

– Рекао је да је инспирацију за злочин добио док је гледао документарни филм о убицама у школи и да га је то подстакло да размишља о томе да учини исто. Признао је да је сам узео очеве пиштоље који су били закључани катанцем под шифром и камерама – открива извор Курира.

Током јучерашњег испитивања није могао конкретно да објасни зашто се одлучио да пуца, осим тврдње да је имао „лоша осећања према вршњацима.“

Како наводи, дечак убица је потврдио и да је научио да рукује оружјем у стрељани.

– Није ме обучавао отац, учио ме је да пуцам један старији човек који ради тамо – рекао је наводно током испитивања дечак. Одговоре које је давао, а који су се пре свега тицали тога како је узео два очева пиштоља, давао је мирно.

– Његови одговори не приличе детету од 13 година, одговара као да је старији бар 20 година. Сви присутни су били изненађени начином на који говори дете – каже наш извор.

Родитељи жртава, који су присуствовали испитивању и имали могућност да преко тужиоца поставе питања, су из суднице изашли видно потресени.

– Било им је јако тешко да гледају у вршњака њихове деце, који их је брутално убио, али су се држали храбро и достојанствено током испитивања. Отац дечака, који је у притвору, није присуствовао саслушању иако је на то имао право као осумњичени – објашњава наш саговорник.

Подсетимо, дечак-убица до јуче није знао кога је све убио, знао је број људи, али не и имена.

– Дечак је први пут сазнао праве размере онога што је заправо учинио 3. маја, јер до сада је знао да је убио људе, али није знао тачно у кога је све пуцао и ко није преживео од његових другара из школе. Док је одговарао на питања био је хладан, није показивао никакве емоције, у једном моменту је чак рекао „не сећам се када сам последњи пут плакао“. Без икакве емоције је био и када је рекао „жао ми је“, чак ни мајкама његових другара које је убио, а које су присуствовале саслушању, није изјавио саучешће – открива извор Курира и додаје да се на лицу дечака убице није видела ни трунка кајања.

Он је одговорио на бројна питања, која се тичу како тога како је научио да пуца, тако и на који начин је узео очеве пиштоље, али и о самом масакру.

Извор: Курир.рс