Србија

КОСТИ КУПИЛИ КАРТУ ЗА САД! Откривено кад се укрцава на авион – родитељи ПРЕСРЕЋНИ

Фото: Јутјуб

Уследила је реакција надлежних.

Коста Лешевић (3) из Београда данас путује у Америку на клинику Маyо, како би му урадили анализе и открили од чега болује. Коста има ретку мутацију гена и према свим доступним подацима, једини је на свету са таквом врстом мутације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нажалост, његова болест је енигма за српске лекаре, па овај малишан још увек нема постављену тачну дијагнозу. Родитељи све наде полажу у специјалисте из Клинике „Маyо“ у Америци, који су прихватили Костину здравствену документацију.

Костини родитељи су још раније добили термин за преглед на клиници „Маyо“ који је заказан за 4. август. Обезбедили су 62.000 долара колико је потребно за прве анализе, купили авионске карте за 28. јул, а од државе су једино тражили да, због специфичног здравственог стања малог Косте, имају медицинску пратњу.

Костина мама Невена је 16. јула, гостујући у емисији испричала да им са Института за мајку и дете, пратња није одобрена.

Исте вечери, уследила је реакција надлежних.

Директорка РФЗО-а је гостујући на ТВ Пинк, изјавила да ће за малог Косту, али и за још једног болесног дечака, бити обезбеђен транспорт о трошку државе.

Мама Невена, с олакшањем је за Нова.рс испричала да су то за њих добре вести и не крије своја очекивања да ће одласком на ову престижну клинику, коначно сазнати од чега болује њено дете.

– Јако смо срећни, знамо да је ово велики корак и мислимо да ће у Америци добро истражити Костину болест. То овде једноставно није било могуће – рекла је она уз захвалност држави што су уз медицинску пратњу добили и директан лет до клинике.

У Фондацији Буди хуман за Костино лечење отворен је СМС број 1331 на 3030.

Извор: Република