Србија

ПЕПКО СЕ ОГЛАСИО, НАКОН БАНКРОТА ВЛАСНИКА: Ево шта ће бити са радњама у Србији

Компаније Пепко (Пепцо) у Србији званично се огласила поводом информација да су акционари „Steinhoff International-a“, већинског власника ланца продавница Пепцо, прошле среде, одлучили да „ликвидирају“ компанију.

Целокупно саопштење компаније можете прочитати у наставку:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Дана 26. јула 2023. године обавештени смо о финансијским потешкоћама „Steinhoff International Holdings“, а како бисмо спречили даље спекулације овим путем вас обавештавамо да стање „Steinhoff International Holdings“ неће утицати на пословање „Пепцо Н.В. Гроуп“ (ПЕПЦО).

ПЕПЦО компанија већ неколико година послује као самостална, успешна компанија на берзи са сопственим финансирањем и јаким билансом стања одвојено од „Steinhoff International Holdings“.

У јулу 2023. године, ПЕПЦО компанија је најавила даљи стратешки напредак, настављајући снажан раст прихода и профита – вођен стратегијом ширења ланца продавница – приходи за девет месеци су порасли за 19,3% уз константан курс, достигавши 4,2 милијарде евра, преноси Н1.

ПЕПЦО компанија, која послује у 20 земаља у Европи, постигла је свој успех и наставиће да га постиже уз велику подршку наших верних купаца, снажан новчани ток и позитиван биланс стања.

Група је у јуну 2023. године успешно завршила рефинансирање дуга, направивши прву емисију обвезница у вредности од 375 милиона евра, што је наишло на велико интересовање међународних и пољских инвеститора, а вредност уписа била је вишеструко већа од понуде. Након успешне емисије обвезница, ПЕПЦО компанија је добила позитивне оцене од три водеће рејтинг агенције –„ Фитцх“, „С&П“ и „Моодy’с“, које су констатовале солидност пословања и здрав профил органског раста – као резултат програма развоја ланца продавница, обима и атрактивности понуда у вредносном сегмент.“

Извор: Н1