Свет

РУСИ ИЗВРШИЛИ НАПАД: Погођен је

Руске Оружане снаге погодиле су командни центар 65. механизоване бригаде и складиште горива Оружаних снага Украјине у Запорошкој области.

„Руске трупе уништиле су складиште муниције 128. брдско-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине у Запорошкој области, као и командни центар 65. механизоване бригаде и складиште горива. Непријатељске снаге изгубиле су до 120 војника и топ М777 у јужнодоњецком и запорошком правцу“, наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје се да је руска војска на Доњецком правцу успешно одбила шест напада Оружаних снага Украјине, укључујући у Белогоровки у ЛНР, као и да су губици непријатеља износили више од 160 војника.

Како се наводи, Оружане снаге Русије ликвидирале су око 95 украјинских војника и самоходну артиљеријску јединицу „цезар“, француске производње у купјанском правцу.

„Оружане снаге Русије уништиле су складиште муниције непријатељских јединица у Херсонској области. Такође, одбијено је пет напада Оружаних снага Украјине у краснолиманском правцу, ликвидирано је око 195 војника и заустављена дејства диверзантско-извиђачке групе“, додаје се.

У саопштењу се наводи да су руске трупе уништиле складиште муниције Оружаних снага Украјине у близини села Крахмално у Харковској области.

Извор: РТ