Русија

РУСИ У СТРАХУ, НАКОН УДАРА НА МОСКВУ: Спрема се велики напад?

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је данас да се у Москви спроводе мере ПВО.

Како је навео, о томе сведочи обарање свих украјинских дронова који су протекле ноћи лансирани у нападу на руску престоницу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Као што знате, беспилотне летелице су неутралисане и предузимају се даље мере у том правцу. Што се тиче развоја система заштите и обезбеђивања његовог интензивнијег деловања, то је питање за Министарство одбране“, рекао је Песков, преноси ТАС.

Према његовим речима, све службе које обезбеђују безбедност Крима и других руских региона предузимају неопходне мере усред појачаних украјинских напада беспилотним летелицама.

„Сви који раде на безбедности наших региона су на опрезу и предузимају адекватне мере“, рекао је Песков коментаришући покушаје напада дроном на Крим.

Он је предочио да ће руска специјална војна операција бити настављена све док не буду остварени постављени циљеви.

Говорећи о оштећењу храма Преображења Господњег у Одеси, Песков је поновио да руске оружане снаге никада не циљају социјалну инфраструктуру и цркве у Украјини и поручио да сви који тврде супротно не говоре истину.

Украјинске власти су у недељу саопштиле да је у руском ваздушном нападу на украјински град Одесу тешко оштећена православна црква Преображења Господњег Украјинске православне цркве, која је под јурисдикцијом Москве, највећа православна црква у Одеси.

Министарство одбране Русије је одбацило те тврдње, наводећи да је највероватнији разлог за тешко оштећење храма био пад украјинског ПВО ракетног пројектила.

Извор: Танјуг