Србија

Дечак-убица одбио да види лица жртава, а кад је сазнао на ког је пуцао ЗАЖАЛИО је због једног

Ученик који је 3. маја у ОШ „Владислав Рибникар“ починио језиви злочин није желео да види кога је све кобног дана у школи убио тврдећи да није ни знао у кога је пуцао

Дечак-убица (14) који је 3. маја у ОШ „Владислав Рибникар“ убио деветоро вршњака и радника обезбеђења, није желео да погледа лица жртава којима је кобног дана угасио животе! Како Курир сазнаје, ученик школе који је имао 13 година у време злочина истражитељима је рекао да не зна у кога је све пуцао и да ли је и кога погодио, али када је упитан да ли жели да погледа фотографије деце и радника обезбеђења, које је убио у школи, он је то одбио.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Када су га питали да ли жели да види фотографије деце коју је убио кобног дана, кратко је рекао „не, не желим, ја их не познајем све. Била је то грешка“ – открива извор Курира. Међу онима у које је пуцао 3. маја чим је ушао у школу, биле су, подсетимо и девојчице из млађих разреда које су се ту затекле.

– Дечак је прво признао да је направио листу за одстрел на којој је било преко 25 имена деце коју је желео да убије. Међутим, према његовом признању, схватио је да је „то превише“, али није одустао већ је ушао у школу и почео да пуца у сваког ко му се нашао на нишану „не држећи се списка који је претходно направио“ – открива саговорник Курира.

– Нисам знао у кога пуцам, пуцао сам редом али нисам знао да ли сам некога убио, јер нисам видео крв. Нисам имао представу ни да сам пуцао у другара с којим сам се видео и вече пре, сада ми је жао – рекао је наводно дечак-убица, када је сазнао имена жртава.

Подсетимо, како је Курир већ писао, дечак је признао да је пуцао редом, али је наводно испричао да не зна зашто је у неком тренутку застао и није наставио да убија даље, већ је изашао из школе и позвао полицију. На саслушању је наводно рекао и да му то „нису били другови“ као и да су га шиканирали и да му је то био разлог да почини стравичан масакр.

На питање да ли је постојао неки разлог да баш тога дана уђе у школу и да ли се нешто догодило што га је испровоцирало да кобног јутра наоружан очевим пиштољима почини језиво масовно убиство, кратко је одговорио: – Ништа се тога јутра није посебно догодило, ништа што ме је посебно изнервирало.

Према речима нашег саговорника, дечак који од кобног дана борави у психијатријског клиници, под сталним надзором стручног тима али и полиције, на саслушању путем видео линка, у истрази коју против његовог оца води Више јавно тужилаштво у Београду, наводно је рекао и да „није тербао то да уради“. Иако је, према речима нашег саговорника, рекао да му је сада жао, није показао искрено кајање.

Дечак-убица се, како је Курир писао, после злочина сам предао полицији и од тога дана се налази у психијатријској установи. Како је откривено, пре масакра, на интернету је претраживао да ли у Србији постоји казна доживотног затвора, јер је „желео да зна шта га чека“.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс

Ознаке