Србија

РХМЗ ИЗДАО УПОЗОРЕЊЕ ЗА БЕОГРАД: Очекују се обилне падавине, град и олујни ветар

У Београду се сутра у другом делу дана очекује веома нестабилно време, а при интензивним грмљавинским процесима у појединим деловима града очекује се велика количина падавина, од 30 до 50 милиметара, локално и више

Упозорење за подручје Београда на веома нестабилно време праћено обилним падавинама и градом издао је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У Београду се сутра, 5. августа, у другом делу дана очекује веома нестабилно време, а при интензивним грмљавинским процесима у појединим деловима града очекује се велика количина падавина, од 30 до 50 милиметара, локално и више – наводи РМХЗ у упозорењу.

Такође, како најављују, могућа је и појава града као и краткотрајни олујни северозападни ветар.

Погоршање времена за викенд на територији читаве Србије

Подсећамо како је наш метеоролог најавио за викенд се на територији читаве Србији очекује јаче погоршање времена, у оквиру којег ће бити услова за грмљавинске олује са градом и олујним ветром.

За 12 сати, односно до недељу ујутро очекује се да широм Србије падне од 30 до 50 литара кише по квадратном метру, локално и до 70 мм, што су количине које у просеку падну за месец дана.

Већ око поднева наоблачење и захлађење се очекује у северозападним, заапдним и југозапдним пределима, после подне и у централним, а током вечери и на југу и истоку Србије уз кишу и веома обилне пљускове са грмљавином.

Најобилније падавине и највећа опасност од грмљавинских олуја у Србији очекују се после 15 часова, па до недеље ујутро.

У недељу ће у Србији бити умерено до претежно облачно и осетно свежије, повремено са кишом и пљусковима са грмљавином. Максимална температура биће од 23 на северу и заапду до 29 степени на југу Србије.

И у понедељак свеже, уз локалне пљускове са грмљавином. Максимална температура биће од 22 до 26 степени.

Побољшање времена очекује се од уторка, а од среде ће бити сунчано и угодно топло, уз свежа јутра, али топлије дане.

Извор: Телеграф.рс