Србија

ОВО ЈЕ ЛЕПА МАРИЈА КОЈУ ЈЕ ДЕЧКО УБИО НА КОСОВУ: Бацио је са 6. спрата зграде (ФОТО)

Фото: Јутјуб

Аргентинска држављанка Марија К.У. (27) страдала је када ју је дечко бацио са терасе на шестом спрату зграде у Липљану.

Трагедија се догодила 3. августа, а како „Блиц“ сазнаје, она је на КиМ дошла у друштву швајцарског држављанина пореклом са Косова, који ју је, како се сумња, бацио са терасе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Све се догодило око 2 сата у згради у којој је Марија била је у соби са дечком, који је идентификован као Ендрит Ника. Према писању локалних медија, сумња се да је дошло до свађе између њих двоје, након чега је млада жена пала у амбис.

Умрла од повреда

Марија је хитно превезена у Клинички центар, где је преминула од задобијених повреда. Након тога, осумњиченом је одређен притвор у трајању од месец дана док се не утврде околности догађаја.

Марија се преселила у Европу прошле године, а њен отац навео је да нема сумње у то да је његова ћерка убијена. Он је рекао да је Марија 1. новембра отпутовала у Шпанију у потрази за бољом будућношћу.

-Живела је у Барселони два или три месеца док није упознала овог човека и отишли ​​су да живе заједно у Швајцарској – рекао је Факундо за канал ТН.

Пар је последњих дана отпутовао на Косово да присуствује венчању брата притвореника и родитељи су знали за то.

– Послала нам је снимке свадбе на којој је била. Изгледала је добро, срећно – открио је Факундо.

Немају новца за транспорт тела

Такође је рекао да је његова ћерка последњи пут разговарала са мајком прошле недеље. Он је, са њене стране, покушавао да комуницира и слао јој поруке.

– Послала сам јој поруку, али нисам био превише забринут што не одговара. Њена пријатељица живи у Барселони, и она ми је јавила да је нека девојка пронађена мртва, али није била сигурна да ли је то Марија. Почели смо при чему смо контактирали аргентинско Министарство спољних послова, које сада води истрагу. Били су веома љубазни према нама и чине све што могу да се сада њено тело врати кући – рекао је отац жртве за тамошње медије.

Након што је потврдила шта се догодило са Министарством спољних послова, породица жртве одлучила је да се обрати медијима како би им помогли да транспортују тело ћерке јер немају новца.

Факундо је навео да су их власти обавестиле да ће између обдукције, законских процедура и вештачења, преноса тела бити потребно око 15 дана.

„Н. је љубоморни женскарош“

– Вероватно је био под дејством дроге и алкохола и гурнуо ју је са балкона. Била је веома тешко повређена. Моја ћерка је умрла у болници – тврди отац.

Како изјављују родитељи, Марија није много говорила о њему, те детаљи њихове везе нису познати.

– Моја ћерка је разговарала са својом мајком и описала свог дечка као женскароша и веома љубоморног мушкарца. Убеђен сам да је реч о убиству – каже Факундо Урдангарај.

Међу њеним пријатељима и познаницима влада велика туга за Кларом. Пријатељ Урдангарајевих се присећа Кларине објаве на Фејсбуку од 21. новембра која је гласила:

„Кажу да долазимо сами и идемо сами. То није истина. Одлазимо са пуно успомена, смеха, пољубаца и загрљаја. Одлазимо са рукама пуним искуства, устима пуним укуса и главама пуним знања. Не, не идемо сами, јер оног дана када одемо, са нама ће умрети и комадић оних који су нас волели“, написала је тада жртва.

Извор: Блиц