Србија

ПОДНЕТА ТУЖБА ПРОТИВ ДЕЧАКА-УБИЦЕ И ЊЕГОВИХ РОДИТЕЉА

Чланови породица убијене деце у ОШ „Владислав Рибникар“ поднели су приватну тужбу против дечака-убице и његових родитеља.

Родитељи и други чланови породица жртава масакра у Основној школи “Владислав Рибникар” поднели су данас тужбу у односу на породицу дечака-убице (14) који је 3. маја починио овај злочин и убио своје вршњаке као и чувара школе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тужени су дечак убица (14), његова мајка и отац, пише Блиц.

– Поднета је тужба у парничном поступку у циљу оправдавања привремених мера које су већ одређене. Дакле, једну тужбу је поднело укупно 27 тужилаца. Тужени су и малолетник и мајка и отац. Према оцу су привремене мере забране располагања и отуђења имовине већ биле претходно одређене у кривичном поступку који се води против њега, а према мајци у парницном поступку. Тужба је поднета због накнаде нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица, као и на име претрпљеног страха. Такође, овом тужбом је затражена и новчана рента, дакле будуће давање одређеног износа новца од дана пресуђења па док за то трају услови, и то на име будуће нематеријалне штете за претрпљене душевне болове услед смрти блиског лица – наводи извор упућен у случај.

Ово се односи на тужбени поступак и привремене мере у вези с имовином мајке и оца у контексту поступка који се води.

 

Из приложеног се види да је Виши суд у Београду донео привремену меру да се мајчина имовина стави под блокаду за продају и изнајмљивање.

Такође, напомиње се да је против оца вођен кривични поступак и да су донете привремене мере у складу с тим. Детаљи поступка, исход и даљи развој ситуације зависиће од судских одлука и доказа који се презентују током поступка

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс

Ознаке