Србија

УРНЕБЕСНО: Поп из Лесковца узорао пола фудбалског терена због лоших резултата локалне екипе

Фото: Pixabay.com

Е тај локални поп, је повремено играо фудбал бека за своју сеоску екипу у сеоској лиги

Како смо незванично сазнали, а пренели неки локални веб-портали са југа Србије, један незадовољни фудбалски заљубљеник из лесковачког насеља, током ноћи уочи последњег дербија, а пред крај првенствене полусезоне нижеразредне лиге, изорао је пола фудбалског игралишта у том месту.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај фудбалски фанатик и функционер месне заједнице је прво изорао голмански простор, такозвани „шеснестерац“, јер наводно кривац голаман домаће екипе ту је примио „неопростиве“ голове.

Јасно, стативе су остале не дирнуте, додуше мало „каљаве“ нанешеним хумусом током орања. Онда је егзекутор „фудбалске правде“ заорао и неколико дубоких бразди дуж аут-линија, са обе стране терена, али значајно дубље бразде дуж брда где су обично импровизоване трибине на које се током лета „начичкају“ радознали гледаоци.

Како смо сазнали , а са озбиљном тврдњом то преноси новокомпоновани локални веб-портал, као „добри“ зналци најважније „споредне ствари на свету“ у том селу на пар километара од центра Лесковца овако нешто се још једном десило на другом сеоском игралишту, пре неку годину, а повод дубоког орања „фудбалске арене“ била је опклада у локалној сеоској продавници „у гајбу пива и неко мезе да ће домаћи тим изгубити…“.

Новинари пак запамтили случај када је у селу између Ниша и Лесковца, на периферији двају региона незадовојни сеоски поп изорао пола фудбаслког игралишта. Тада је речено наводно у локалној крчми да је половина фудбалског терена била у власништву села као „утрина“ а друга половина у власништву месног попа.

Е тај локални поп, је повремено играо фудбал бека за своју сеоску екипу у сеоској лиги , али током тада последње утакмице на терену са локалним ФК… из оближњег лесковачког села у дуелу са комшијама био искључен, због наводног неспортског поонашања и псовања фудбалског судије… Млађани поп није није вређао нити псовао и није могао да опрости фудбалском судији те утакмице,али и својим саиграчима што су минут-два пред крај „важног“ дербија изгубили резултатом 3 према 2 у корист гостију… Сео је на свој трактор „Зетор“ и заорао дубоке бразде по разквашеном терену, и изорао пола игралишта.

„Фудбалери“ што су таман засели у локалној продавници уз пивце истрчаше напоље уз силну повику „Море, бре, попе не ори нам игралиште“! Он ће окренувши главу на другу страну да их не гледа „Море ви, бре, ко бајаги фудбалери не газите ми орање…“!

Било како било, фудбалске страсти се са терена пренеле и у локалне продавнице и кафанице, и ту се незадовољни и задовољни гледаоци, по систему“ ко је бољи наши или ваши“, некако измирише уз мезе и ракијицу, а озбиљни „сукоби“рекоше они народној власти у униформи што пристиже у кафаницу одмах након“орања“-није било свађе нити ће бити.

Извор: Телеграф.рс