Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Стиже невреме, у овим деловима Србије ће бити критично

Како је РХМЗ и најавио, у појединим деловима Србије биће кише и пљускова са грмљавином.

Републички хидрометеоролошки завод објавио је нову најаву у којој се наводи да се у наредна три сата у деловима земље очекују пљускови.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У наредна три сата појава кише и пљускова са грмљавином очекује се на југозападу Србије – стоји у најави РХМЗ-а.

Како је и најављено, у Србији је данас време умерено до потпуно облачно, местимично с кишом, а понегде је могућ и пљусак с грмљавином.

Пре подне на северу и истоку, а до краја дана и у осталим крајевима најављен је постепени престанак падавина, затим и делимично разведравање.

Ветар слаб и умерен, на истоку Србије и јак, источни и североисточни. Најнижа температура од 14 до 18 степени, а највиша од 20 до 27 степени, саопштио је Републички хидрометеоролоски завод.

У Београду је ујутру и пре подне било умерено до потпуно облачно време, повремено с кишом.

После подне суво уз делимично разведравање. Ветар слаб и умерен, североисточни и источни.

Најнижа температура око 15 степени, а највиша око 23 степена.

У Србији ће сутра у току дана у већем делу земље бити претежно сунчано и топлије, уз најнижу температуру од 11 до 17, а највишу дневну од 24 до 27 степени, навео је Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ).

И у Београду сутра ујутро у појединим деловима града краткотрајна магла. У току дана претежно сунчано и топлије. Ветар слаб и умерен, источни.

Према прогнози за наредних седам дана, до 2. октобра, у Србији се очекује у већини дана претежно сунчано, повремено уз умерену облачност, са максималним температурама од 24 до 28 степени.

Извор: Република