Србија

МАСОВНО ПОДНОСЕ ОСТАВКЕ: Председници градова и општина напуштају функције

Градоначелник Краљева Предраг Терзић, као и градоначелница општине Трстеник Милена Турк, поднели су данас оставке на своје функције, сазнаје „Блиц“.

Како наводи овај медиј, они нису једини, јер је то учинио и градоначелник Смедерева Јован Беч, а на тај корак се одлучио и градоначелник Лесковца Горан Цветановић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Из Краљева и Трстеника за сада нема званичне потврде, али има из Смедерева.

Како наводи „Политика“, Беч је потврдио ову информацију, рекавши да је на писарници Градске управе управо предао оставку, али није желео да коментарише своју одлуку.

У међувремену, како наводи „Блиц“, појавила се и информација да је и председник општине Кучево Иван Рајичић поднео данас оставку. Такође, председници општина Пожега и Прибој Ђорђе Никитовић и Лазар Рвовић данас су поднели оставке на те функције, пише Танјуг. Како се наводи, потврђено је да се очекује да до краја дана оставку на место председника Општине Пријепоље поднесе и Драго Попадић.

Подсетимо, председник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да су спремни за парламентарне, покрајинске и београдске изборе 17. децембра.

Извор: Танјуг/Блиц