Србија

НОВИ НАПАД НА СРБЕ У ГРАЧАНИЦИ: Терор не престаје (ВИДЕО)

У центру Грачанице припадници тзв. косовске полиције претукли су вечерас двојицу српских младића.

Један од младића је завршио у болници, док је други приведен у полицијску станицу, испред које су почели да се окупљају мештани у знак протеста.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како су навели окупљени, до инцидента је дошло када је полицијска патрола зауставила младиће у колима и кренула да им пише казну за појас.

Младићи су тражили да казна буде на српском језику, након чега су упитани „да ли знају где живе“, да би их потом полицајци извукли из аутомобила и према речима очевидаца претукли на улици.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SRB Journal (@srbjournal)

Један младић је теже повређен и пребачен у КБЦ Приштина у Грачаници, док се други још увек налази у полицијској станици.

Један од очевидаца Александар Васић тврди да дечко који је возио ауто није насрнуо на полицију ни у једном тренутку.

„Ваљда су му писали казну негде горе пола сата пре тога и зауставили су га ту поново. И он је покушао да изађе из кола да их пита зашто му пишу казну два пута за пола сата, али и нису му дозвољавали да изађе. Када су му уручили казну његов брат је дошао ту и рекао је, зашто сте писали казну на албанском, и ту је почело гурање, оборили су га доле, три албанска полицајца. Они су га бацили доле, на асфалт, дечко је покушао да се одбрани и викао нисам ништа крив, стварно ништа није рекао, само је његов брат рекао зашто сте писали казну на албанском, ништа друго“, рекао је Васић за „Косово онлајн“

Извор: Косово онлајн