Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Упаљен метеоаларм, ова три дела Србије погодиће невреме

Жути метеоаларм који упозорава на појаву кише и грмљавине упаљен је за три дела Србије – Југоисточну, Југозападну и Косово и Метохију, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод Србије (РХМЗ).

Раније је РХМЗ најавио да се у Србији очекује променљиво облачно са сунчаним интервалима, да ће се најнижа температура кретати од 13 до 19, а највиша од 25 до 29 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према временског прогнози, на северу и у Неготинској Крајини ће бити суво, док се у осталим крајевима очекује понегде киша и краткотрајни пљускови с грмљавином.

Данас и сутра жути метеоаларми

За данас је упаљен жути метеоаларм за кишу и грмљавину у деловима Југозападне Србије, док се само на грмљавину односи на југоисточни део земље и Косово и Метохију.

У суботу су за те делове такође упаљени жути метеоаларми, али и за Источну Србију. Упозорења се за први дан викенда односе на грмљавину.

То упозорење се односи на то да време може бити потенцијално опасно.

– Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике – наводи се на сајту РХМЗ-а.

Променљиво облачно и наредних седам дана

У наредних седам дана ће бити променљиво облачно и топло са дужим сунчаним интервалима.

До понедељка се очекује да краткотрајна киша или пљусак с грмљавином буде ретка појава, док се у уторак после подне и у среду, уз мањи пад температуре, очекују на ширем подручју.

У другој половини следеће седмице ће бити углавном суво.

Извор: Блиц