Србија

Албански новинар провоцирао Вучића, председник Србије му запушио уста одговором

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић обратио се медијима након састанака у Бриселу.

Вучић је изјавио данас у Бриселу, после састанка на високом нивоу, у оквиру дијалога Београда и Приштине, да су разговори завршени неуспешно, у смислу проналажења јасног пута ка нормализацији односа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Сви ми имамо своје предлоге, Албанци своје, ми своје – на крају, ми смо као Србија прихватили компромисни предлог ЕУ, Курти није желео да га прихвати и састанак је окончан – рекао је Вучић.

Истакао је да је, што се тиче самог тока преговора, било не много пријатних, већ углавном непријатних ствари, пошто се сви боре за своје.

– Јасно је да Курти избегава да формира ЗСО и то је суштина свега, Србија не бежи од својих обавеза, али смо рекли, не само ми, већ ЕУ – какав је ходограм и како ствари морају да се одвијају и такав њихов предлог, упркос томе што није ни мало лак за нас, прихватили, а Курти је одбио и тако је завршено све – рекао је Вучић.

Након завршетка обраћања, Вучићу је довикивао албански новинар, желећи да му постави још неко питање, на шта му је председник Србије одговорио:

– Четири питања си ме питао, дођи у Београд код мене, све ћу да ти одговорим. Долазим ја у Грачаницу ускоро, па чим ми дате ту дозволу демократску, долазим у Грачаницу, па ти дођи – рекао је Вучић.

Извор: Srbija Danas