Свет

ЕРДОГАН ЗАГРМЕО ПРЕД МИЛИОН И ПО ТУРАКА У ИСТАНБУЛУ: Израел је само пијун, они стоје иза свега (ВИДЕО)

Израел је окупатор, а палестински Хамас није терористичка организација, изјавио је данас председник Турске, Реџеп Тајип Ердоган, на великом митингу подршке Палестинцима у Истанбулу.

– Израелци су били веома увређени због овога. Турска ће представити Израел свету као ратног злочинца. Међутим, главни кривац иза свега овога што се дешава (у Гази) је Запад. Питам тај Запад, да ли желите да створите атмосферу још једног Крсташког рата? Они који роне крокодилске сузе над цивилима убијеним у украјинско-руском рату сада немо гледају убиства хиљада недужне деце у Гази – навео је Ердоган, преноси агенција „Анадолија“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник Турске рекао је да Турска не одобрава нападе на цивиле у Израелу и да је Анкара „тужна за сваког цивила, али то изгледа Израел не занима“.

„Осуђени сте да будете сами“

– Израеле, осуђен си да будеш сам. Рекао сам им у Давосу, знате како да убијате. Знају да убијају јако добро – рекао је Ердоган.

Он је такође истакао да, у име његовог народа, поздравља одлуку народа са севера Појаса Газе да не напуштају своје домове.

– Не треба да напуштају домове, град, под налетом бомбардовања агресорских снага. Ипак, сви знају да је Израел само пијун у региону и да ће бити жртвован када дође време. Запад је мобилисао своје политичаре, медије, да дају легитимитет масакру недужних људи у Гази. Израел чини ратне злочин – поручио је Ердоган.

Он је рекао да је право сваке земље, па и Израела, да се брани, али запитао је – где је правда.

– Овде се не ради о одбрани, већ о подлом масакру који се одиграва у Гази – истакао је турски председник.

Данашњем скупу је присуствовало 1,5 милиона људи.

Извор: Информер