Свет

МОСКВА СЕ ХИТНО ОГЛАСИЛА: Ово је главни кривац за нереде у Русији! Ево шта се крије иза напада на Јевреје

Непријатељи Русије покушавају да дестабилизују ситуацију у Дагестану, изјавио је шеф региона Сергеј Меликов после ванредне ситуације на аеродрому.

– То није никоме тајна, у принципу, ово није први пут да се суочавамо са чињеницом да неко покушава да дестабилизује ситуацију у Дагестану и да стоји иза позадине протеста, укључујући коришћење забрањених техника у вези са распиривањем етничке мржње и међуверских односа. Те проблеме праве наши непријатељи, противници наше земље – рекао је он новинарима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шездесет људи је ухапшено након што је у недељу велики број анти-израелских демонстраната упало на аеродром у Махачкали, у руској републици Дагестан, пренела је руска новинска агенција РИА Новости, цитирајући локалне истражитеље.

Наведено је и да је полиција идентификовала 150 „најактивнијих“ демонстраната.

До инцидената је дошло након што је слетео авион из Тел Авива.

Приликом нереда, 20 демонстраната је повређено, као и девет полицајаца, од којих су двојица хоспитализована.

Лидер Дагестана Меликов рекао је да ће аеродром поново бити оперативан „у року од два до три дана“.

Снаге безбедности уклониле су синоћ грађане који су неовлаштено ушли на аеродром у Дагестану, након што је група људи изазвала нереде када је слетео авион из Тел Авива, око 22.20 по московском времену.

Гомила људи пробила се на писту аеродрома, а како су јавиле руске агенције, они који су се пробили највероватније су покушали да стигну до путника који су слетели из Израела.

Авиони за које је било предвиђено да слете на тај аеродром преусмерени су на друге аеродроме.

Извор: Информер