Србија

УДАРНА ВЕСТ! КРИЗНИ ШТАБ усвојио нове мере, ОД ПОНОЋИ СВЕ ЗАТВОРЕНО!

Седница Кризног штаба за борбу против вируса корона на којој је анализирана актуелна епидемиолошка ситуација управо је завршена

На седници Кризног штаба усвојене су мере за предстојећи викенд према којима у суботу и у недељу ништа неће радити осим продавница прехране, апотека, здравствених установа, бензинских пумпи за точење горива, киоска и доставе хране. За разлику од претходног викенда, мере ступају на снагу у петак 12.03. у поноћ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Такође, средње школе биће онлајн и следеће недеље.

Покрајински секретар Зоран Гојковић, који се обратио након седнице казао је да је епидемиолошка ситуација ванредна, да имамо сада већ један временски период благог повећања броја нових заражених али да се очекујемо да ће тај број расти.

– Оно што је добро јесте да тај број није експоненцијално изражен, то је већим делом последица тога што нам је вакцинација у току и што већи број грађан поштује мере. Вакцинација се спроводи континуирано. Имамо скоро 700.000 грађана који су ревакцинисани и имамо негде око 1. 850.000 вакцина које су употребљене – казао је Гојковић.

Он је рекао да је донета одлука да предстојећи викенд према којима у суботу и у недељу ништа неће радити осим продавница прехране, апотека, здравствених установа, бензинских пумпи за точење горива, киоска и доставе хране.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг