Свет

НЕМЦИ ОБЈАВИЛИ ШОК ВЕСТИ: Кога то Путин шаље у Украјину?! Ово се још није десило

Руски председник Владимир Путин наводно је почео да шаље жене у рат у Украјини, пише немачки Билд.

Према медијским извештајима, Русија је наводно почела да регрутује жене за мисије борбе први пут од почетка рата. Жене се регрутују у батаљон Борз (Вук) приватне војне компаније (ПМК) Редут под контролом Министарства одбране Русије као снајперисти и оператори дронова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је објавио независни интернет портал Историес.

Према писању медија, женама војницима понуђен је шестомесечни уговор са месечном платом од око 2.200 евра. У случају повреде, постоји бонус од 30.000 евра, док у случају смрти око 50.000 евра биће исплаћено њиховим породицама, пренео је Телеграф.

У рекламама се додаје да је искуство руковања оружјем пожељно, али ако га кандидат нема, обезбеђена је месечна обука у украјинској делимично окупираној области Доњецк пре него што буде распоређен у борбу.

– У почетку нисмо имали жене, били су само мушкарци. Сада смо одлучили да покушамо да уведемо женски снајперски одред и женско одељење УАВ (беспилотне летелице) јер то могу и жене – рекла је особа из батаљона Борз , идентификована као „Веста“, новинару Важне приче који се представљао као подносилац захтева.

– Мој задатак као команданта одреда је да докажем да жене нису створене само за прављење супа и деце – рекла је Веста.

Медиј је објавио да су две жене јавно објавиле да су регрутоване да се боре у батаљону Борз – Јулија Шеремент из Доњецка и Наталија Никонорова из руских Урала.

Редут је учествовао у рату у Украјини. Иако је представљена као независна, приватна војна компанија, тајно је у потпуности контролише и финансира Главна обавештајна управа Генералштаба Руске Федерације, рекао је за Њузвик руски дисидент Владимир Осечкин.

– То је један део руске војске. Није независна, није приватна војска. То је маска – рекао је Осечкин.

Извор: Информер