Свет

НЕПОЈМЉИВ УЖАС: Сируп против кашља и алергија ТОКСИЧНИ – хитно повучени из производње

Ау, ово је скандал.

Индијска агенција за контролу лекова открила је да су сируп против кашља и сируп против алергија које производи компанија „Норис медисинс“ токсични, наводи се у владином извештају, месецима након што су сирупи против кашља произведени у Индији повезани са 141 смрћу деце широм света.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лекови су били контаминирани или са диетилен гликолом (ДЕГ) или етилен гликолом (ЕГ), који су пронађени у сирупима против кашља који су изазвали смрт и у Гамбији, Узбекистану и Камеруну од средине прошле године, пренео је Ројтерс.

Ово је први пут у најмање две године да је Централна организација за контролу стандарда лекова (ЦДСЦО) у својим месечним извештајима означила контаминацију ДЕГ-ом и ЕГ-ом.

Х.Г. Кошија, комесар Управе за контролу хране и лекове у Гуџарату рекао је за Ројтерс да је прегледао Норисову фабрику прошлог месеца и наредио да се обустави производња лекова и опозвала њихову продају.

Кошија је рекао да је компанија „подбацила у погледу параметара усклађености добре производне праксе“.

– Не постоји адекватан водоводни систем. Ни клима уређај није на нивоу. У интересу јавног здравља, наредили смо да погон заустави производњу – додао је он.

Извор: Танјуг