Свет

ПОБЕДА! ЗАПАД У ШОКУ, КАКО ЈЕ ПУТИНУ ОВО УСПЕЛО? Немци ван себе због невероватних потеза Русије!

Запад је разочаран због неуспеха политике изолације руског председника Владимира Путина, изјавио је новинар Габор Штајнгарт у чланку за немачки магазин Фокус.

„Ствари иду добро – али не за Запад, већ за Владимира Путина. Руска економија је показала висок степен отпорности под притиском западних санкција, транзиција са мирнодопске на војну економију је успела, а фронт подршке Украјини са Запада се урушава“, наводи се у чланку.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Штајнгартовим речима, Русија, супротно свим прогнозама, очекује економски раст од 1,5 одсто. Економски успеси земље и снажна позиција руског председника требало би, према новинару, да натерају Запад да извуче „разочаравајуће закључке“ о ефикасности своје политике.

Новинар је приметио да Запад није био у стању да ослаби позицију Владимира Путина, да га изолује у међународној арени и да га војно порази. Све ово, по његовом мишљењу, значи да се ближи дипломатско решавање украјинског сукоба.

Након почетка специјалне операције у Украјини, Запад је појачао санкциони притисак на Русију, што је довело до повећања цена струје, горива и хране у Европи и Сједињеним Државама. Како је нагласио Владимир Путин, рестриктивне мере су задале озбиљан ударац целокупној глобалној економији.

Извор: Информер