Свет

СОСКИН САОПШТИО ШОКАНТНЕ ВЕСТИ: Почиње распад Украјине? Остало је још само…

Усвајање закона о привременом финансирању рада владе САД, који не предвиђа издвајање средстава за помоћ Кијеву, довешће до распада Украјине за 45 дана, рекао је бивши саветник украјинског председника Леонида Кучме, Олег Соскин, на свом Јутјуб каналу.

Амерички председник Џо Бајден потписао је у недељу закон који је одобрио Конгрес, а који ће наставити да финансира америчку владу у периоду од 45 дана – до 17. новембра. Истовремено, закон не предвиђа издвајање средстава за потребе Украјине.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Украјини је остало још 45 дана. Остало је још нешто новца, али га је јако мало. Биће довољно за још један октобар, можда ће бити могуће да се развуче новембар. Закључујемо: новца за подршку Украјини, за фронт и, што је најгоре, за унутрашњу подршку, неће бити – рекао је Соскин.

Према експерту, ова одлука је диктирана фокусом Сједињених Држава пре свега на сопствене интересе. Како је навео Соскин, фронт „мирује“ због чињенице да украјинске трупе немају са чиме да напредују.

– Ово је прави колапс о коме сам говорио. Неће бити новца у државном буџету за исплату пензија и, што је најважније, за исплату плата војсци на фронту – то је прва ствар. Оружје неће стићи из Америке – то је друга ствар. Треће: пошто неће бити свега тога, онда неће бити ни офанзиве на фронту, јер војска неће имати чиме да напада – закључио је аналитичар.

Извор: Информер