Свет

ПУКОВНИК МЕКГРЕГОР ШОКИРАО СВЕТ: Амерички специјалци изрешетани у Гази

Пензионисани пуковник америчке војске Даглас Мекрегор отркио да су америчке специјалне јединице недавно покушале да се инфилтрирају у појас Газе.

Према његовим речима, задатак америчких специјалаца, који су у Газу ушли са израелским специјалцима, био је прикупљање информација о израелским таоцима које држи Хамас, и покушај њиховог ослобађања. Међутим, Мекрегор је открио да су сви они нађени изрешетани. Претрпели су тешке губитке, додао је.

Мекрегор је то рекао америчком новинару Такеру Карлосну, додајући и заузимајући став да америчка војска више нема довољно снага за било какав велики рат, будући да је већ одавно исцрпљена ратом у Украјини.

То није нов став Мекрегора, који се придружио кампањи некадашњег америчког председника Доналда Трампа у трци за нови председнички мандат, будући да се већ неколико пута оглашавао о најновијем израелско-палестинском сукобу.

Његов став и тада је био да Америци не треба рат ширих размера и да спољна политика Вашингтона мора да буде да се дипломатијом пронађу решења за конфликт у Појасу Газе, за који је рекао да уопште није изненађење што је избио јер је реч о региону који јепун мржње.

Уколико би се допустило да се овај рат прошири, умешао би се и Иран, Турска, а потом и Русија а на крају и Кина, која подржава Русију и Иран. Изгубићемо, говорио је Мекрегор пре неколико дана.

Извор: Б92