Свет

ПУКОВНИК МЕКГРЕГОР ШОКИРАО СВЕТ: Амерички специјалци изрешетани у Гази

Пензионисани пуковник америчке војске Даглас Мекрегор отркио да су америчке специјалне јединице недавно покушале да се инфилтрирају у појас Газе.

Према његовим речима, задатак америчких специјалаца, који су у Газу ушли са израелским специјалцима, био је прикупљање информација о израелским таоцима које држи Хамас, и покушај њиховог ослобађања. Међутим, Мекрегор је открио да су сви они нађени изрешетани. Претрпели су тешке губитке, додао је.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мекрегор је то рекао америчком новинару Такеру Карлосну, додајући и заузимајући став да америчка војска више нема довољно снага за било какав велики рат, будући да је већ одавно исцрпљена ратом у Украјини.

То није нов став Мекрегора, који се придружио кампањи некадашњег америчког председника Доналда Трампа у трци за нови председнички мандат, будући да се већ неколико пута оглашавао о најновијем израелско-палестинском сукобу.

Његов став и тада је био да Америци не треба рат ширих размера и да спољна политика Вашингтона мора да буде да се дипломатијом пронађу решења за конфликт у Појасу Газе, за који је рекао да уопште није изненађење што је избио јер је реч о региону који јепун мржње.

Уколико би се допустило да се овај рат прошири, умешао би се и Иран, Турска, а потом и Русија а на крају и Кина, која подржава Русију и Иран. Изгубићемо, говорио је Мекрегор пре неколико дана.

Извор: Б92