Свет

ВУЧИЋ ОДЛИКОВАО АМЕРИЧКОГ АМБАСАДОРА

Председник Србије Александар Вучић уручио је данас Ричарду Гренелу Орден српске заставе првог степена.

„Са поносом и захвалношћу могу да кажем да уручујем орден пријатељу Србије. Објективност, интелекатуално и политичко поштење. Његов изузетна ангажованост на Балкану је сведочанство његове вере у будућност региона. Разговори са њим нису увек били лаки. Али амбасадор Гренел није никада претио ни кажњавао оне који су одбијали да буду послушни. Економију је претпостављао полицију и разумео је да када решимо економске проблеме, решићемо и део политичких. Хвала вам на изузетним напорима на унапређењу односа Србије и САД“, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је казао да је данас одајући признање поново потврђена непоколебљива посвећеност развоју односа Србије и САД.

Фото: Јутјуб принтскрин

„Амбасадоре Гренелу, хвала вам“, навео је Вучић

Гренел је поручио да није била његова идеја да економију стави испред политике, већ Трампова, те се захвалио и бившем председнику САД, Доналду Трампу.

„Верујем и да сам једина особа која је примила одликовања и са Косова и из Србије“, рекао је и додао да је био веома јасан и критички настројен према Куртију.

„Сада притисак мора да буде на господину Куртију да примени оно што је господин Тачи обећао. Међународна заједница мора да изврши притисак на њега да испуни оно што је обећано“, поручио је Гренел.

Како је раније саопштила прес служба Председника Републике, Гренел је одликован за истакнуте заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Србије и Сједињених Америчких Држава.

Гренел је био амерички изасланик за дијалог Београда и Приштине у време администрације Доналда Трампа.

Уручење одликовања најављено је за 13 часова у згради Генералног секретаријата председника Републике, саопштила је прес служба председника Србије.

Извор: Б92