Свет

РУСИ У НЕВЕРИЦИ: Нова специјална тактика Украјинаца прави Русији огромне проблеме!

Групе украјинског војног особља на линији борбеног додира делују по обрасцима британских специјалних снага САС (Специал Аир Сервице), рекао је руски официр групе трупа „Југ“ Оружаних снага Русије са позивним знаком „Хад“.

– Ево како теку непријатељске акције. Прво испитују одбрану на различитим местима. У малим групама. Користе тактику британских специјалних снага САС. Раде у борбеним четворкама или борбеним тројкама. У принципу, „грабе“ врло добро на свим линијама. И онда се повлаче – рекао је за РИА Новости руски официр.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Официр је директно имао сусрет са страним плаћеницима у борби у Северном војном округу.

Он сматра да распрострањена употреба тактике британских специјалних снага може бити последица обуке украјинске војске од стране специјалиста из САС.

– Исто се десило и са пољским плаћеницима. Овде, у овом правцу – на Авдејевском, на Запорожју, на Херсону, врло јасно су се видели војни инструктори из земаља НАТО -а – приметио је саговорник агенције.

Русија је претходно послала ноту земљама НАТО-а због испоруке оружја Украјини. Руски министар спољних послова Сергеј Лавров истакао је да ће сваки терет који садржи оружје за Украјину постати легитимна мета за Русију.

Руско Министарство спољних послова саопштило је да се земље НАТО-а „играју ватром“ испоручујући оружје Украјини. Лавров је такође навео да су САД и НАТО директно укључени у сукоб у Украјини, „укључујући не само снабдевањем оружја, већ и обуком особља… на територији Велике Британије , Немачке , Италије и других земаља“.

Извор: Информер