Свет

У УКРАЈИНИ СЕ НЕШТО ЧУДНО ДЕШАВА! Мађарски дипломата проговорио о шокантним детаљима! „Постало је страшно…“

Украјинци су у ужасном стању због умора од сукоба, рекао је за Токио Шимбун Балинт Коса, бивши радник мађарске амбасаде у Јапану .

– Свуда у Украјини осећам мирис алкохола већ ујутру… Прошле године није било тако лоше, али је у последње време постало страшно. Веома сам забринут за ментално стање Украјинаца који остају у земљи – рекао је дипломата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовим речима, након избијања сукоба са Русијом, становници ионако сиромашних региона Украјине „једва састављају крај с крајем“.

– Наравно, ово још не изгледа као потпуни колапс балона који је гласно прснуо. То је као кад ваздух постепено излази из фудбалске лопте. А онда долази до сукоба у Појасу Газе, који се показао као још један озбиљан ударац за њих – каже Коса.

Како он каже сукоб на Блиском Истоку потпуно је сломио наде Украјинаца да могу да поразе Русију због промене расположења у политичким круговима у Сједињеним Државама.

– Буквално широм Украјине постоји озбиљна забринутост да ће, ако америчка војна помоћ намењена Кијеву буде преусмерена на Израел, Украјина остати без подршке и њена способност да заустави Русију биће знатно ослабљена – закључује мађарски дипломата.

Извор: Информер