Свет

УДАРНО! ПРОЦУРИЛИ ТАЈНИ ПЛАНОВИ ИЗРАЕЛА! Док сви причају о инвазији Газе, разматра се брутална алтернатива!

Амерички новинар Сејмур Херш тврди да израелске власти разматрају прекид испоруке воде, хране и струје палестинској енклави као алтернативу копненој инвазији на појас Газе – опцију коју је упоредио са блокадом Лењинграда током Великог отаџбинског рата.

Позивајући се на неименоване Израелце који живе у иностранству који су радили на „тајном пројекту” и задржали везе са „бившим колегама” код куће, Херш је изразио скептицизам у погледу борбене готовости израелских копнених снага, који би после година обављања „безбедносних” дужности на Западној обали морали да воде тешке у густим урбаним подручјима појаса Газе са два милиона становника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Што се тиче копненог напада, један инсајдер ми је рекао да се разматра брутална алтернатива. То се може описати као ‘Лењинградски приступ’, мислећи на немачке покушаје током Другог светског рата да изгладњују град који је сада познат као Санкт Петербург – каже Херш.

– Опција на столу, као што ми је израелски инсајдер рекао, јесте да се настави са изолацијом града Газе са становишта електричне енергије, залиха хране и других основних залиха – додао је он.

Позивајући се на свој извор, он тврди да покрет Хамас који влада у Гази има залихе пречишћене воде за пиће два до три дана и да се већ суочава са несташицом хране.

– У некој фази, Израел би могао да преговара о ослобађању неких затвореника – жена и деце – у замену за храну и воду – наводи амерички новинар.

Херш је скренуо пажњу на чињеницу да западне земље, укључујући Сједињене Државе , иако признају право Израела на самоодбрану, позивају га да се придржава „правила рата“.

Извор: Информер