Свет

УКИДАМО ИМ СТРУЈУ И ХРАНУ: Тотална опсада Појаса Газе, Израел шаље 300.000 војника

Фото: Х принтскрин

Израел је започео „потпуну опсаду“ Појаса Газе након напада без преседана које је извела палестинска екстремистичка организација Хамас.

НБЦ њуз преноси да је то данас саопштио израелски министар одбране Јоав Галант.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Наредио сам потпуну опсаду Појаса Газе. Неће би струје, неће бити хране, неће бити гаса, све је затворено. Ми се боримо против људских животиња и делујемо у складу са тим – казао је Галант.

Америчка телевизија наводи да је министар у влади израелског премијера Бењамина Нетањахуа раније био командант Израелских одбрамбених снага (ИДФ), како је званични назив војске те земље.

Наводи се да је Галант ово рекао након што је обавио процену ситуације заједно са официрима Јужне команде ИДФ.

НБЦ њуз наводи да је Појас Газе сићушна обалска енклава која је дом више од два милиона становника која је, откад је тамо Хамас преузео власти, била блокирана и ранијих година.

Наводи се да је Израел објавио да је повратио контролу над својом територијом након крвавог упада Хамасових бораца који је почео у суботу ујутру.

Америчка телевизија наводи да ипак и даље постоје извештаји о борбама које су још увек у току и новим упадима палестинских екстремиста из Појаса Газе у градове на југу Израела.

Наводи се да је ИДФ окупио 300.000 војника уочи оног што многи претпостављају да ће бити копнена операција израелских снага у густо насељеној енклави.

Извор: Курир.рс/НБЦ Неwс