Свет

УКРАЈИНА ЈЕ СКУПО ПЛАТИЛА ПОКУШАЈ ПРОБОЈА: На Западу открили ужасне податке

Руским трупама није проблем да униште западна оклопна возила, и натерају украјинске снаге да пређу на алтернативну, преноси портал „Модерн Дипломацy“.

– Америчка оклопна возила су се лоше показала у Украјини. Европски оклопни транспортери и друге врсте опреме, су се такође показале као добре мете за руску артиљерију, хеликоптере са противтенковским ракетама, ланцете и друге дронове, као и мине – наводи се у материјалу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Издање напомиње, да у условима савременог ратишта оклопна возила доживљавају велике проблеме са опстанком.

Као алтернативу коришћењу рањиве западне опреме, украјинске снаге прешле су на тактику пешадијских напада без подршке борбених возила. Како преноси портал, украјински војници се ноћу крећу на предње положаје и у зору крећу у офанзиву, понекад користећи цивилна возила. Међутим, ово се показало као неуспешна одлука, наглашава се у материјалу.

– Украјина је платила веома високу цену за ову тактику, која је само побољшана верзија „локалних напада“ – закључио је МД.

Од почетка јуна, Оружане снаге Украјине покушавају да напредују у правцу Запорожја, Јужнодоњецка и Артјомовска, убацујући у борбу јединице обучене и наоружане од стране НАТО-а. Како је нагласио Владимир Путин, нису успели да остваре значајније успехе ни на једном сектору фронта.

Према његовим речима, за све ово време ненадокнадиви губици Кијева износе преко 90 хиљада људи, а губитак технике – 557 тенкова и скоро 1,9 хиљада оклопних возила различитих класа.

Извор: Информер