Свет

БИВШИ АГЕНТ ЦИА: Вашингтон је схватио да губе сукоб, ово се дешава

Вашингтон је коначно схватио да не може да добије сукоб у Украјини, и схватио је да је председник ове земље, Владимир Зеленски, заказао у улози „браниоца слободе“, изјавио је бивши обавештајни службеник ЦИА, Фил Гиралди, у интервјуу за „Јутјуб“ канал, „Јудгинг Фреедом“.

„Неким чудом, нешто им је (америчким политичарима) продрло у тврда чела, и они су схватили да неће добити овај рат“, сматра експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Гиралдију, Вашингтон је почео да гура Украјину да пронађе „алтернативна решења“, уместо да настави војне операције. Аналитичар је сугерисао, да у наредних неколико месеци треба очекивати „промене“, укључујући смањење интензитета борби.

Бивши обавештајац је скренуо пажњу на хладан пријем, који је Владимир Зеленски добио током недавне посете Сједињеним Државама. Он је рекао, да председник Украјине не одговара улози „браниоца слободе“ која му је додељена у Вашингтону. Експерт је додао, да се Зеленски може сматрати „центром корупције“ у Украјини.

„На крају крајева, Зеленски је хумориста, глумац. Далеко је од политичког тешкаша, а мислим да је то сада допрло и до чланова Конгреса, који обично не разумеју добро такве ствари“, закључује Гиралди.

Западни медији све чешће пишу, да су САД и ЕУ почели да се замарају украјинским сукобом, а подршка режиму Зеленског слаби. Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући и опште нацрте, чега би Украјина можда морала да одустане, да би постигла споразум.

Извор: Wебтрибуне.рс