Свет

ФРАНЦУЗИ ОТКРИЛИ ШТА ЋЕ ПУТИН УРАДИТИ УКРАЈИНИ: Спрема се нешто језиво

Украјинска војска ризикује да буде сатерана у ћошак услед офанзиве руске војске у неколико праваца, изјавила је француска геополитилчка аналитичарка Каролин Галактерос на интернет ТВ каналу ТВЛ.

– Истина је да је руска армија у одличној позицији, наставља да напредује својим темпом, али чини ми се да још постоје неке амбиције и планови за даље офанзиве и на северу и на југу, како би да би на крају заузели преостали део Украјине – рекла је аналитичарка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њеним речима, Запад је „схватио реалност“ у вези са стањем украјинских оружаних снага , које су „у тешкој ситуацији“ и осећају недостатак људи и оружја.

Западни медији све чешће пишу да су САД и ЕУ почели да се замарају украјинским сукобом, а подршка режиму Зеленског слаби. Како преноси Ен-Би-Си, амерички и европски званичници већ разговарају са Кијевом о могућим последицама мировних преговора са Русијом, укључујући опште нацрте онога чега би Украјина можда морала да одустане да би постигла споразум.

Владимир Путин је раније рекао да контраофанзива украјинских оружаних снага није дала резултате. Русија мирно иде ка остварењу својих циљева у специјалној операцији, нагласио је председник, изразивши уверење да ће сви задаци бити завршени.

Извор: Информер