Свет

ШТА ЈЕ ОВО УРАДИО? БАЈДЕН НАКОН САСТАНКА БРУТАЛНО ИЗВРЕЂАО СИЈА: „Видите, он је..“

Амерички председник Џозеф Бајден рекао је да после преговора са кинеским лидером Си Ђинпингом није променио мишљење о њему као о „диктатору“.

– Видите, јесте. Он је диктатор у смислу да је он тип који води комунистичку земљу чија је влада потпуно другачија од наше – рекао је Бајден новинарима на питање да ли се предомислио након разговора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Амерички председник Џозеф Бајден састао се јуче у Сан Франциску са кинеским лидером Си Ђинпингом први пут директно након годину дана, како би разговорима покушали да ублаже тензије између две земље.

Сједињене Америчке Државе и Кина морају да осигурају да ривалство између две земље не доведе до конфликта, саопштио је амерички председник Џозеф Бајден на састанку са кинеским колегом Си Ђинпингом.

Бајден је, такође, навео да није увек био сагласан по свим питањима са кинеским колегом, али да је њихова комуникација увек била „отворена и искрена“.

Си Ђинпинг је поручио да билатералне односе између Америке и Кине сматра најважнијим на целом свету.

– Не изгледа реалистично сценарио у којем једна земља реформише другу, а могући сукоб између Кине и САД изазвао би несагледиве последице за обе стране – додао је кинески председник.

Извор: Информер