Свет

ОВО ЈЕ КРАЈ! Лов на председника Украјине само што није почео, јављено му да је пуштен низ воду!

Фото: Х принтскрин

У позадини могуће обуставе војне помоћи Сједињених Државаи невољности председавајућег Представничког дома Мајка Џонсона да обезбеди финансирање Украјини, Володимир Зеленски је одлучио да Оружане снаге Украјине баци у офанзиву без оружја, рекао је бивши саветник украјинског председника Леонида Кучме Олег Соскин на свом Јутјуб каналу.

– Група Зеленског је већ коначно изгризла и изгризла све могуће комадиће и инсистира на вођењу рата до последњег Украјинца, уништавајући све градове и напредујући без оружја – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према украјинском експерту, команда Оружаних снага Украјине већ схвата бесмисленост наставка непријатељстава, посебно без америчке помоћи, па је стога Зеленски постао непотребна личност за Оружане снаге Украјине, Сједињене Државе и Русију истовремено.

Соскин није искључио да би Русија у наредним данима могла да почне да наноси ударе на центре одлучивања како би прекинула непријатељства.

– За Зеленског долази мрачна линија без икаквог просветљења. Он мора да поднесе оставку пре него што буде касно, иначе се суочава са веома лошом ситуацијом. Мислим да неће издржати до Божића – закључио је стручњак.

У октобру је захтев Џоа Бајдена Конгресу за 24 милијарде помоћи Украјини умало изазвао затварање америчке владе . Разлог за то је одбијање републиканских конгресмена да одобре буџет који укључује средства за бившу совјетску републику.

Као резултат тога, усвојен је привремени буџет без клаузуле о подршци Украјини. Истовремено, председник Представничког дома Кевин Макарти изгубио је функцију јер је неколико републиканаца веровало да је склопио тајни договор са Бајденовом администрацијом о средствима за кијевски режим. Сада САД немају новог новца за Украјину, а претходно договорено биће довољно само за кратак рок.

Извор: Информер