Свет

РУСИ ХИТНО УПОЗОРИЛИ ЗЕЛЕНСКОГ: Убиће га, неће трепнути, а окривиће…

Нема уставних основа да се у Украјини не одрже председнички избори. Формално, земља не живи у војном режиму и мора да изабере председника у пролеће 2024. године. Друга ствар је да ће то појачати међусобну борбу у врху кијевског режима. Зеленски се плаши да ће бити убијен под уверљивим изговором како Запад за то окривио Русију, рекао је политички блогер и публициста Јуриј Подољака у емисији Крим 24, јавља дописник ПолитНавигатора.

– Свако од њих у врху кијевског режима има заједнички интерес – да победи Русију, што не може да оствари. Међутим, постоји и лични интерес. Они разумеју да у овој игри Американци, а то су показали више пута, „одбацују“ карте које су одиграли, и, сходно томе, није их брига шта се дешава са истим Зеленским, Даниловим и свим овим олошем. Ако им је то исплативо, пуцаће на њих. Знамо да лично обезбеђење Зеленског говори енглески. Сходно томе, ако буде дата команда да се убије Зеленски и то прође као убиство од стране тамошњих Руса, они ће то учинити а да оком не трепну. И Зеленски то такође добро разуме – рекао је Подољака.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он сматра да Зеленски, схватајући да се заједно са Украјином може нестати, на све начине покушава да се побрине да до тога не дође.

– Коме је потребна ова банда нациста који су током своје политичке каријере, посебно последњих година, хушкали народ на борбу до краја? Ово је потрошан материјал и Запад га увек одбаци. Али они покушавају да некако преживе у овој ситуацији, схватајући да су у ћорсокаку – нагласио је блогер.

Како он наводи, према уставу и закону Украјине о председничким изборима, следећи избори би требало да се одрже 31. марта 2024. године.

– Формално, у Украјини није објављен рат, формално су у стању мира. Сходно томе, према Уставу, избори морају бити одржани. Можете да објашњавате колико год желите да то није тако, али онда објавите рат Русији, а ако објавите рат Русији, то ће бити мало другачија и многи процеси ће се одвијати по другачијем сценарију. А ово је такође неисплативо – каже Подољака.

Подољака је изнео мишљење да је Западу згодније да врх руководства смени на изборима.

– Зашто не убију Зеленског баш сада? У Украјини је увек било много хетмана, а када главни буде побеђен, почеће подела власти, то ће ослабити Оружане снаге Украјине и дати нам више шанси да добијемо рат. Опет, ово је елемент притиска на Зеленског, за кога се може очекивати да неће остати на челу. А нова власт ће га онда оптужити за све грехе, склопити, грубо речено, мир са Русима и онда ће он одговарати за све – нагласио је Подољака.

Извор: Информер