Свет

РУСИ ХИТНО УПОЗОРИЛИ ЗЕЛЕНСКОГ: Убиће га, неће трепнути, а окривиће…

Нема уставних основа да се у Украјини не одрже председнички избори. Формално, земља не живи у војном режиму и мора да изабере председника у пролеће 2024. године. Друга ствар је да ће то појачати међусобну борбу у врху кијевског режима. Зеленски се плаши да ће бити убијен под уверљивим изговором како Запад за то окривио Русију, рекао је политички блогер и публициста Јуриј Подољака у емисији Крим 24, јавља дописник ПолитНавигатора.

– Свако од њих у врху кијевског режима има заједнички интерес – да победи Русију, што не може да оствари. Међутим, постоји и лични интерес. Они разумеју да у овој игри Американци, а то су показали више пута, „одбацују“ карте које су одиграли, и, сходно томе, није их брига шта се дешава са истим Зеленским, Даниловим и свим овим олошем. Ако им је то исплативо, пуцаће на њих. Знамо да лично обезбеђење Зеленског говори енглески. Сходно томе, ако буде дата команда да се убије Зеленски и то прође као убиство од стране тамошњих Руса, они ће то учинити а да оком не трепну. И Зеленски то такође добро разуме – рекао је Подољака.

Он сматра да Зеленски, схватајући да се заједно са Украјином може нестати, на све начине покушава да се побрине да до тога не дође.

– Коме је потребна ова банда нациста који су током своје политичке каријере, посебно последњих година, хушкали народ на борбу до краја? Ово је потрошан материјал и Запад га увек одбаци. Али они покушавају да некако преживе у овој ситуацији, схватајући да су у ћорсокаку – нагласио је блогер.

Како он наводи, према уставу и закону Украјине о председничким изборима, следећи избори би требало да се одрже 31. марта 2024. године.

– Формално, у Украјини није објављен рат, формално су у стању мира. Сходно томе, према Уставу, избори морају бити одржани. Можете да објашњавате колико год желите да то није тако, али онда објавите рат Русији, а ако објавите рат Русији, то ће бити мало другачија и многи процеси ће се одвијати по другачијем сценарију. А ово је такође неисплативо – каже Подољака.

Подољака је изнео мишљење да је Западу згодније да врх руководства смени на изборима.

– Зашто не убију Зеленског баш сада? У Украјини је увек било много хетмана, а када главни буде побеђен, почеће подела власти, то ће ослабити Оружане снаге Украјине и дати нам више шанси да добијемо рат. Опет, ово је елемент притиска на Зеленског, за кога се може очекивати да неће остати на челу. А нова власт ће га онда оптужити за све грехе, склопити, грубо речено, мир са Русима и онда ће он одговарати за све – нагласио је Подољака.

Извор: Информер