Свет

ХИТНО СЕ ОГЛАСИО КАБИНЕТ ЗЕЛЕНСКОГ: Судбина државе виси о концу, Украјина вечерас неће спавати!

Саветник канцеларије украјинског председника Владимира Зеленског Сергеј Лешенко демантовао је тврдње да је министар одбране Украјине предао захтев за смену главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног.

– Реч је о информационом рату партије Петра Порошенка против сопствене државе. Ништа осим лажи није изашло из уста Порошенковог сарадника Владимира Аријева. Овај посланик не само да лаже, он намерно манипулише – написао је Лешенко на Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нешто раније у медијима је изашла вест да је украјински министар одбране Рустем Умеров поднео предлог за смену главнокомандујућег Оружаних снага Украјине.

Вест се брзо проширила захваљујући објави посланика Раде Владимира Аријева на друштвеним мрежама, али ова информација није званично потврђена.

Сам Аријев је касније обрисао своју објаву и изјавио да је добио „супротну информацију“.

У Украјини у последње време испливава прљав веш испод којег се назире сукоб војног и државног врха.

Западни медији увелико и отворено пишу да се планира смена Зеленског и да ће на његово место доћи нико други до Залужни.

Украјински председник отказао је изборе, али је то прошло неприметно јер је синоћ на периферији Кијева одјекнула експлозија која је заглушила све остале вести и усмртила блиског пријатеља и личног помоћника Залужног, мало познатог мајора Генадија Частјакова.

Полиција, коју контролише украјински председник, одмах је покушала да представи експлозију као несрећу, односно као резултат „непажљивог руковања муницијом“. Сам Залужни наводи да је експлодирала непозната експлозивна направа која је Частјакову била дата као поклон.

Извор: Информер