Свет

РУСИ ОБЈАВИЛИ БРУТАЛНЕ СНИМКЕ: Показали застрашујуће оружје у Украјини, НАТО запањен (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Оружане снаге Русије су у зони специјалних операција у Украјини користиле противваздушни ракетни систем С-400 Тријумф, опремљен вођеним ракетама са активним главама за самонавођење.

– Током специјалне војне операције у Украјини, Русија је користила ПВО систем С-400 Тријумф у тандему са авионом за рано упозорење А-50. Систем ПВО С-400 користио је ракете са активним главама за самонавођење – наводи ТАСС, позивајући се на изворе блиске руском Министарству одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Напомиње се да су ови системи показали високу ефикасност у уништавању непријатељских авиона.

Подсетимо, недавно је руски министар одбране Сергеј Шојгу приметио да су руске јединице ПВО за само месец дана обориле 37 непријатељских авиона. Шеф Министарства одбране је нагласио да ће са таквом ефикасношћу ПВО ловаца Ф-16 обећаних кијевском режиму, они у најбољем случају трајати 20 дана.

Москва је осим тога објавила и снимак како њене Ваздушно-десантне снаге у правцу Артемовска користи ФПВ дронове..

Види се вештина оператера који дроном камиказа сустиже камион Оружаних снага Украјине, који превози муницију и пешадију на линију фронта. Возило је било је прекривено маскирном мрежом, али није могло да прође незапажено. Уништен је директним поготком противтенковског хица, који је био нагнут испод пропелера дрона.

– Јединице успешно користе беспилотне летелице камиказе за уништавање особља Оружаних снага Украјине у склоништима у шумским плантажама, као и разне националистичке опреме – прокоментарисали су припадници руског Министарства одбране.

Затим је оператер, који је контролисао дрон помоћу специјалних ВР наочара, приметио групу украјинских милитаната који покушавају да се сакрије у једном од кратера од артиљеријских граната након неуспешног напада на руске положаје. Уништени су и директним ударцем.

Ово није случај када граната двапут промаши исти кратер. Ако је потребно, оператер ФПВ дрона увек може да понови прецизан ударац.

Извор: Медији/Информер