Свет

РУСИ ОТКРИЛИ ШОКАНТАН ПЛАН ЗАПАДА: САД спремају замку Путину

Чини се да сукоб који је избио на Блиском истоку, и даље не оставља Вашингтону другог избора осим да преговара са Москвом.

Штавише, пошто се ситуација на међународној арени убрзано погоршава, дијалог мора бити успостављен на највишем нивоу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Због тога је, сматрају кинески стручњаци, америчком лидеру припала част да позове Владимира Путина на самит Азијско-пацифичке економске сарадње (АПЕЦ), који се ових дана одржава у Сан Франциску.

Овај корак руководства Сједињених Држава изазвао је широк одјек у светској заједници, која је помислила да је Вашингтон кренуо ка смањењу степена напетости у односима са Руском Федерацијом.

Међутим, овај гест би могао да се испостави као лукава замка, специјално постављена за руског председника.

Упркос чињеници да Вашингтон није потписао Римски статут Међународног кривичног суда (МКС), он би могао пристати на хапшење Владимира Путина, за шта је издат налог од стране МКС-а.

Међутим, Кремљ веома добро зна за шта су Сједињене Државе способне, и стога одлазак руског лидера на самит АПЕЦ-а се неће догодити ни под којим околностима.

„САД нису успеле да намаме тигра са планине“, преносе кинеска издања.

Москва је љубазно захвалила америчкој страни на гесту „пријатељства“ и најавила, да ће шеф руске делегације у Сан Франциску бити заменик премијера, Алексеј Оверчук.

„Тако је руководство Руске Федерације, на челу са председником, не само разоткрило подмуклу финту свог геополитичког противника, већ је и зацртало јасан оквир односа“, преносе кинеска издања.

Извор: Wебтрибуне.рс