Србија

ТУГА: Преминуо наш чувени доктор

Познати психијатар и сексолог проф. др Јован Марић је преминуо у 82. години, а колектив клинике за психијатрију УКЦС је објавио читуљу.

Фото: Јутјуб

– С тугом и поштовањем опраштамо се од нашег уваженог професора и бившег директора. Нека му је вечна слава – наводи се у читуљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Подсетимо, Јован Марић био је српски психијатар, писац, бивши професор на Медицинском факултету Универзитета у Београду и дипломата. Дипломирао је на Медицинском факултету Универзитета у Београду у јуну 1964.

Три године је радио у болници у Бијељини на хирургији као асистент на операцијама и на гинекологији. Био је редовни професор Медицинске етике и Психијатрије на Медицинском факултету, Факултету за специјалну едукацију и рехабилитацију, Стоматолошком факултету Универзитета у Београду, Медицинском факултету Универзитета у Источном Сарајеву, Високе здравствене школе струковних студија у Београду и на Правном факултету Универзитета у Београду, управник је дневне клинике у Институту за психијатрију у Београду, аутор више уџбеника и трилогије о Србима.

Пружао је психијатријско вештачење на суду и био амбасадор у Нигерији од 2014. до 2016. године када је смењен.

Извор: Блиц