Свет

УДАРНО! Американци извршили напад

Америчка војска извела ваздушне нападе на складиште оружја на истоку Сирије коју користе иранска Револуционарна гарда (ИРГЦ) и њене савезнице.

„Овај прецизан самоодбрамбени удар је одговор на серију напада на америчко особље у Ираку и Сирији од стране припадника снага ИРГЦ-а“, навео је амерички министар одбране Лојд Остин, преноси ЦНН.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Остин је истакао да за администрацију у Вашингтону не постоји већи приоритет од безбедности америчког особља.

Наоружани дрон је гађао јуче базу Ал Харир у северном Ираку у којој се налазе америчке снаге, објавио је Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе.

Британска агенција је пренела и да су се огласиле сирене за ваздушну опасност у амбасади Сједињених Америчких Држава у Багдаду, али засад нема информација о жртвама.

Америчке и међународне снаге са седиштем у Ираку и у Сирији су последњих недеља у стању приправности улсед десетина напада на њихове базе откако је избио рат између Израела и палестинске милитантне групе Хамас.

Одговорност за највећи број напада преузела је милитантна група „Исламски отпор у Ираку“, рекавши да су они одговор на америчку подршку Израелу у рату против Хамаса.

Извор: Танјуг