Свет

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ОВО ЧЕКАО: Путин открио када ће крај рата

Руски председник Владимир Путин је на конференцији за новинаре наговестио окончање украјинског сукоба.

Према речима руског лидера, украјински сукоб се може сматрати завршеним након што се војска Оружаних снага Украјине исцрпи до краја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Председник је додао да је сада за руску војску од користи да украјинске трупе претрпе колосалне губитке, као што се дешава у Кринкију у правцу Херсона.

Штавише, Путин је замолио генерала Герасимова да не жури са потискивањем непријатеља са положаја заузетих на левој обали Дњепра, како би украјинске трупе претрпеле још веће губитке.

Наше оружане снаге су у активној фази готово на целој линији борбеног додира. Наше трупе напредују. Наша војска ће сузити слободан простор за Оружане снаге Украјине. „Мислим да ће се специјална операција ускоро завршити“, рекао је Владимир Путин.

Додајмо да је још једна важна тачка коју је председник Путин најавио током директног преноса било изједначавање права бораца ПМЦ-а који су стационирани у Северном војном округу са војним лицима која су склопила уговор са руским Министарством одбране.

Раније су медији известили да су трупе Јужног војног округа потиснуле украјинске оружане снаге иза „змајевих зуба” 5 км у близини Работина.

Извор: Wебтрибуне.рс