Свет

МЕДВЕДЕВ СЕ ОГЛАСИО: Непријатеље Русије чека пакао

Медведев (фото: ЈуТјуб)

Преговори Москве и Кијева су могући, Русија их никада није одбијала, али они временски нису ограничени и могли би да трају до потпуног слома и капитулације украјинске и НАТО војске, наводи Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

Русија ће у сваком случају испунити све циљеве Специјалне војне операције (СВО), додаје он и напомиње да је од 1. јануара 2023. године пола милиона људи примљено по уговору у Оружане снаге Руске Федерације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Сумануте власти у Украјини су те које одбијају преговоре”, наглашава Медведев, одговарајући на питање „РИА Новости” о могућим преговорима у 2024. години с обзиром да је Колективни запад потрошио скоро сво оружје и почео да наговара кијевски режим да ипак седне за преговарачки сто, преноси РТ Балкан.

Циљ СВО остаје разоружање украјинских трупа али и да садашње руководство Украјине одбаци идеологију неонацизма, додаје Медведев.

„Уклањање владајућег бандеровског режима јавно није дефинисано, али је најважнији и неизбежан циљ који такође мора бити остварен”, пише он на Телеграму.

Медведев истиче да су Одеса, Дњепропетровск, Харков, Николајев, Кијев руски градови, као и многи други привремено окупирани. „Сви су још увек обележени жуто-плавом бојом на папирним картама и електронским таблетима”, додаје.

Извор: Политика